In deze zaak werden twee broers met de Britse nationaliteit die van Pakistaanse origine waren vervolgd voor inbreuken op het sociaal strafrecht ten aanzien van meerdere personen en voor mensensmokkel ten aanzien van een persoon. Een slachtoffer en Payoke stelden zich burgerlijke partij.

Bij een controle door de politie en de sociale inspectie van de RSZ werden er in een carwash in Jabbeke meerdere personen aangetroffen. Een persoon was in onwettig verblijf. Deze persoon verklaarde dat iedereen in de carwash diende te werken van 8u30 tot 18u30 en dat ze maar 40 euro loon per dag kregen. Hij werkte zeven dagen op zeven. Van de baas (de eerste beklaagde) kregen ze de instructie om bij een controle te zeggen dat zij maar vier uur per dag werkten. Het loon werd altijd cash uitbetaald en er werd nooit een loonfiche overhandigd. Hij verbleef, samen met een andere werknemer, gratis in een appartement van de baas. Hij had geen sleutel van het appartement; de baas bracht hen ernaar toe en nam de sleutel opnieuw mee.

Tijdens het onderzoek werd het slachtoffer door zijn baas onder druk gezet om verklaringen af te leggen. De beklaagden betwistten de sociaalrechtelijke inbreuken niet maar wel de tenlastelegging van mensensmokkel. De rechtbank oordeelde evenwel dat de beklaagden het slachtoffer lieten verblijven in rudimentaire omstandigheden in een (beschimmelde) kamer van het appartement dat zij huurden. Zo konden ze zich verzekeren van de goedkope arbeid die het slachtoffer voor hen verrichtte in de carwash. Ze hebben er op die manier bewust, rechtstreeks en in strijd met artikel 77bis van de wet van 15 december 1980 toe bijgedragen dat het slachtoffer illegaal in België kon verblijven. Dat met het oog op het vermogensvoordeel door zijn goedkope arbeid.

De beklaagden werden veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van een jaar en tot een geldboete van 4.000 euro. Het slachtoffer kreeg een schadevergoeding van 4.959,77 euro materiële schadevergoeding (loonachterstallen) en 250 euro morele schadevergoeding. Payoke kreeg 2.750 euro materiële en morele schadevergoeding.

Tegen deze beslissing werd beroep aangetekend.